vmbo profielen klas 3 en 4 BB-KB

Nieuwe beroepsgerichte programma's in het vmbo

Op de Nijeborg bieden wij in de bovenbouw de volgende beroepsgerichte profielen aan:

Economie & ondernemen

Als je voor Economie & Ondernemen kiest, kies je voor een brede opleiding, met veel verschillende mogelijkheden op economisch gebied. Deze opleiding is zeer geschikt als voorbereiding op een administratieve baan,  bijvoorbeeld bij een bank of in een hotel. Ook kun je bijvoorbeeld in een winkel werken als verkoper, inkoper, magazijnmedewerker. Je leert veel over een goede administratie bijhouden. Dit is nauwkeurig werk waarbij de computer een belangrijke rol speelt. In dit profiel maak je kennis met verschillende werkzaamheden en beroepen.

Techniek

Wat zou het donker zijn zonder onze straatverlichting. En wat te denken van onze mobiele telefoons? Deze zijn niet meer weg te denken uit je dagelijkse leven. Centrale verwarming en stromend water… Voor al deze dingen (en natuurlijk nog véél meer) hebben wij techniek nodig. De vraag naar technisch personeel wordt ook steeds groter, en dan met name naar jonge technici. In deze vmbo-sector heb je verschillende mogelijkheden in de wereld van de techniek:

Dienstverlening en producten

Wil je je nog niet vastleggen op een beroepsrichting, dan kun je je ook heel breed oriënteren met het profiel Dienstverlening en Producten (D&P). Door het uitvoeren van allerlei opdrachten leer je jezelf kennen, je leert waar je goed in bent en je leert keuzes maken.  Dienstverlening en Producten is niet aan een beroepsrichting gebonden. Je ontwikkelt vaardigheden waarmee je zelf invloed hebt op je toekomstige loopbaan.

Zorg en Welzijn

Wil je later een beroep uitoefenen waarbij je klaarstaat voor een ander? Dan kies je voor het profiel Zorg en Welzijn. Je moet natuurlijk wel graag met mensen omgaan. Daarnaast beschik je over eigenschappen als goed kunnen luisteren, geduld en  doorzettings-vermogen. Natuurlijk kun je dit ook leren! Met je diploma vmbo Zorg en Welzijn kun je straks een opleiding volgen in de zorgsector, welzijnswerk, uiterlijke verzorging, horeca, facilitaire dienstverlening, toerisme, sport of laboratoriumtechniek.