Ouders

Uw kind gaat volgend jaar naar het voortgezet onderwijs, of misschien het jaar daarop. Samen met uw zoon of dochter een nieuwe school uitzoeken is een grote en vooral ook spannende stap. Uw kind wordt groot en gaat de (vertrouwde) basisschool verlaten. Na groep 8 begint hij of zij aan een leuk, maar ook onbekend avontuur in het voortgezet onderwijs. Misschien heeft u al een (voorlopig) advies van de basisschool van uw kind gekregen. U gaat op zoek naar een school die bij hem of haar past. Een plek waar uw kind zich helemaal thuis voelt.

Nijeborg

In het gebouw van de Nijeborg volgen leerlingen met een vmbo-advies in de basisberoepsgerichte (bb) of kaderberoepsgerichte (kb) leerweg hun lessen. Leerlingen uit de theoretische leerweg van het vmbo zijn welkom bij de vestiging Lindenborg. 

De bb-en kb-leerlingen van alle vestigingen van rsg de Borgen volgen in klas 3 en 4 hun praktijkvakken bij de Nijeborg. Hier kunnen ze kennismaken met verschillende beroepsprofielen, zoals bouwen, wonen & interieur (BWI), produceren, installeren & energie (PIE), economie & ondernemen (E&O), zorg & welzijn (Z&W) en dienstverlening & producten (D&P). Door deze vakken te volgen, krijgt uw kind alvast een voorproefje van wat er in de praktijk van hem verwacht wordt.

Ieder kind bieden we een passende, kleinschalige leeromgeving. Wie bij ons binnenwandelt, merkt dat de sfeer op onze school erg prettig is. We werken vanuit gezamenlijk gekozen waarden aan goed onderwijs; kwaliteit, plezier, betrokkenheid en respect. Met de leerlingen maken wij afspraken over hoe we met elkaar omgaan en hoe we met elkaar willen samenwerken én samenleven.