Groep 8

Hoi, leuk dat je hier een kijkje komt nemen. We vertellen je alvast wat over onze school.

Leren

Binnen het vmbo kun je kiezen uit verschillende leerwegen: gl/tl, kb en bb. Wil je meer info over de leerwegen? Klik hier. Ook kun je kiezen voor het havo of het vwo. Wil je meer informatie over het havo, atheneum of gymnasium. Klik hier.
Leren doe je op verschillende manieren bij ons op school; je zit in de schoolbanken, maar bent ook veel met projecten bezig.

Veel nieuwe vrienden

Als je naar onze school gaat, hoor je aan het begin van het schooljaar wie jouw mentor is. Bij deze persoon kun je terecht met alle vragen. Het hele schooljaar lang, handig hè? Ook heeft de mentor tijdens het schooljaar contact met jouw ouders. Aan het begin van het schooljaar ga je op introductie. Hartstikke leuk om je klasgenoten, andere leerlingen en docenten goed te leren kennen!

Handig zeg

Cijfers checken kun je op onze Elektronische Leer Omgeving (ELO). Maar hier krijg  je ook veel informatie over de school. De taken op de ELO bevatten luisteropdrachten, filmpjes met uitleg en oefenmateriaal, waar je op school en thuis mee aan de slag kan.

Lekker wat anders!

Naast de lessen doen we heel veel andere dingen, waar je natuurlijk ook veel van leert. Je doet regelmatig mee aan projecten of excursies. Maar we doen nog veel meer! We vinden uitwisselingen heel belangrijk; elk jaar gaat een groep leerlingen en docenten naar een school in Duitsland, Denemarken of Spanje en vice versa.

Roken?

Dacht het niet
rsg de Borgen is een rookvrije school. In en rond de school geldt een rookverbod. Heel gezond dus! En ook fijn voor de niet-rokers… We besteden veel aandacht aan ons niet-rokenbeleid op allerlei manieren. Goede actie!

Open huis

Misschien ben je al met je klas op gezoek geweest bij de activiteitenmiddag, of tijdens de doe-dag. Dan heb je al vast een beetje kunnen rondkijken. Op het open huis in januari staan alle deuren voor je open. Dan kun je samen met je ouders, of broertjes of zusjes, de nieuwe school komen kijken.