Introductie

Als je bij ons op school komt vinden we het belangrijk dat je je snel thuis voelt. We organiseren daarom verschillende activiteiten.

Kennismakingsdag
Nog voordat het nieuwe schooljaar echt begint, nodigen we je uit voor een kennismakingsdag. Misschien heb je onze school al tijdens de Doe-dag gezien, maar je zult vast ook nieuwsgierig zijn naar je nieuwe klasgenoten, de leraren en hoe je je weg kunt vinden in de ‘nieuwe’ school. Je ontmoet deze dag allerlei personen met wie je in het komende schooljaar te maken krijgt. Aan de hand van een speurtocht ga je het schoolgebouw alvast een beetje ontdekken. Je mentor helpt je daar natuurlijk bij. Er is genoeg tijd om vragen te stellen die jij belangrijk vindt.

Introductiekamp
Aan het begin van het schooljaar ga je met alle andere brugklassers naar een tweedaags introductiekamp in een kampeerboerderij in Appelscha. Je leert door sport en spelactiviteiten je klasgenoten, leerlingen uit andere klassen, mentoren en docenten goed kennen. Je voert ook een aantal veldopdrachten uit en leert hierdoor al iets van de vakken biologie, aardrijkskunde en geschiedenis.